Het gaat erop in de St. Martinustoren

Algemeen Tussendoortje Weert 2 reacties 1 min. leestijd
Screenshot webcam slechtvalkpaartje Weert (gespot door Linda)

In de St. Martinustoren ging het erop afgelopen zaterdag. Er is weer volop activiteit waarneembaar. Via de webcam waren volgers van het slechtvalkpaartje getuige van een natuurlijk schouwspel.

Met de lente in aantocht betekent dat ook veel dieren actiever worden. Het ziet er naar uit dat vogelliefhebbers ook dit jaar weer kunnen genieten van broedende slechtvalken in de Weerter St. Martinustoren. Na de paringssessie op hoog niveau is het slechtvalkpaartje begonnen met de inrichting. De broedplaats moet natuurlijk zo comfortabel mogelijk worden ingericht.

Vorig jaar werd het eerste ei rond 12 maart gelegd. Het is nu afwachten wanneer dit jaar het eerste ei wordt gelegd en hoeveel kleine slechtvalkjes in Weert worden geboren. Voor de liefhebbers, veel kijkplezier!

Bekijk de webcam: https://iwdg.nl/2TQwLmm

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties