Informatiebord Grenskerk van de Booldersdijk onthuld

Someren / Nederweert – Vandaag wordt in Someren-Heide het boek “Honderd Jaar de Hei, Van ontginningsdorp naar moderne samenleving” gepresenteerd. Voorafgaand aan de presentatie onthulden burgemeester Blok van Someren en burgemeester Op de Laak van Nederweert een informatiebord over de grenskerk uit de 17e eeuw, waaraan de Kerkendijk zijn naam heeft te danken.

Als je in onze omgeving vraagt naar de grenskerk, dan denken mensen meestal aan het ommuurde altaar-monumentje met zitbankjes, nabij de uitkijktoren voor de edelherten aan de Grashut in het Weerterbos. Twee jaar voordat de kerk aan de Grashut in gebruik werd genomen, stond er al een grenskerk aan het einde van de Booldersdijk, tussen het Kievitsven en de Dooleggersbaan.

Om het verleden niet verloren te laten gaan werd vandaag door de twee burgemeesters het informatiebord over de grenskerk aan de Booldersdijk onthuld. Dit gebeurde onder grote belangstelling.

Meer informatie, ook over de relatie met Weert, kun je vinden via: www.someren-heide.nl/grenskerk.