Wielrenner ernstig gewond na botsing met vrachtwagen in Nederweert

Nederweert – Woensdag heeft omstreeks 14.00 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden op de Booldersdijk in Nederweert.

Een wielrenner was ter hoogte van de Karissteeg in botsing gekomen met een vrachtwagen. De wielrenner raakte ernstig gewond en zou volgens getuigen geen helm hebben gedragen. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische bijstand.

De fietser is, in het bijzijn van een trauma-arts, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is afgesloten voor het verkeer.

Update

Vermoedelijk is de wielrenner achterop tegen de stilstaande vrachtwagen gebotst. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis van Maastricht.

Video via Youtube: https://youtu.be/fFI2LjKygOc