Leerlingen van RICK spelen mee met Regionaal Harpweekend

Komend weekend vindt de 24e editie van het Harpweekend plaats. Kinderen, jongeren en volwassenen, waaronder leerlingen van RICK, brengen een Chinees sprookje op hun harp tot leven. Het Harpweekend wordt afgesloten met een openbaar concert op zondag 26 maart om 16.00 uur in de Hofnar in Valkenswaard. 

Harpweekend

Jaarlijks organiseren de harpdocenten van de muziekscholen in Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant een Harpweekend. Tientallen harpleerlingen oefenen in groepjes en spelen voor een groot publiek. “Samen doe je dingen waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou kunnen. Dat is het leukste aan de activiteit: iedereen wordt naar een hoger plan getild”, vertelt Mea van Delden, harpdocente bij RICK.

Het Harpweekend wordt georganiseerd door Ingje van Rijn, Mea van Delden, Renske de Leuw, Sophie Oltheten en Laura van der Kloet, docenten harp aan de verschillende kunstencentra in Brabant en Limburg.

Ruim 45 harpisten nemen deel. De muziekstukken voor het Harpweekend zijn speciaal voor het thema van een Chinees sprookje geschreven door Renske de Leuw. Daarnaast krijgen deelnemers diverse workshops, waarbij ze onder andere aan de slag gaan met zelfgemaakte decorstukken voor een prachtig aangekleed podium.

Kaarten

Kaarten voor het slotconcert op zondag 26 maart om 16.00 uur in de Hofnar zijn verkrijgbaar via www.hofnar.nl