Neem een momentje voor een complimentje

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos (AllaSerebrina)

Ze zijn gratis, raken nooit op en hebben een positief effect: complimenten. Kleine moeite, groot gebaar. En vandaag mag je er eindeloos mee strooien, want het is Nationale Complimentendag.

Aandacht

Liever nog doe je dat elke dag, want van dat beetje extra aandacht bloeien mensen op. Niet voor niets is gebrek aan erkenning en waardering al jarenlang de belangrijkste reden waarom werknemers gedemotiveerd ontslag nemen, vrijwilligers hun bijdrage aan de maatschappij staken en relaties stuklopen, aldus de organisatie van de Nationale Complimentendag. Aan één dag per jaar complimenten uitdelen zul je dan ook niet voldoende hebben om het vuur weer aan te wakkeren bij je collega’s, maar het is in ieder geval een goede start.

Oprecht compliment

En: oefening baart kunst! Door vandaag eens bewust een aantal complimenten uit te delen, zul je merken wat dat doet met zowel de ontvanger van het compliment als met jezelf. Belangrijk is daarvoor wel dat je iemand oprecht complimenteert. Persoonlijk, positief en zonder bijbedoelingen. Op de website van de Nationale Complimentendag staan een zestal tips over het geven van zulke complimenten, evenals advies over het in ontvangst nemen ervan. De belangrijkste spelregel: persoonlijke aandacht en uitgesproken waardering zijn niet te koop, juist daarom raken ze ons zo diep.

Voor iedereen

Dat betekent dat iédereen vandaag mee kan doen. Je hebt er immers niets voor nodig om je waardering te uiten naar al die mensen die jouw leven direct of indirect een stukje aangenamer maken – van je partner, je collega en je sportmaatje tot aan die ene buurtgenoot die regelmatig een pakketje voor je aanneemt wanneer je niet thuis bent.

Of denk nog een stapje verder en bedank de medewerkers in je favoriete winkel in de binnenstad, geef je favoriete lokale ondernemer een positieve recensie of laat een beoordeling achter voor die ene zorgverlener die zoveel voor je heeft betekend. Iedereen wordt blij van een beetje extra waardering; jij ook!

Peiling

Grijp jij deze dag aan om meer complimenten uit te delen?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie