Nieuw Talent Orkest in Weert, Nederweert en Heeze-Leende

Algemeen Cranendonck Nederweert Weert Reageer 2 min. leestijd

Het duurt nog twee weken tot de eerste repetities van de drie Nieuw Talent Orkesten in maart. Er is veel belangstelling voor deze kans om als volwassene zonder muzikale ervaring of kennis in orkestverband een blaas- of slagwerkinstrument te leren bespelen.

Bijzonder initiatief

In de drie gemeentes kun je het niet missen: in maart start op drie plekken een bijzonder initiatief van RICK in samenwerking met de muziekverenigingen uit Weert, Nederweert en Heeze-Leende. Iedereen heeft een flyer in de bus gekregen, overal hangen posters. Alles om de inwoners enthousiast te maken om samen muziek te maken, ook al hebben ze dat nog nooit gedaan.

Rita Scheffer, coördinator bij RICK: “Er hebben zich in totaal al 75 deelnemers aangemeld en er kunnen nog meer mensen bij. Wat me opvalt is dat dit in een behoefte voorziet. Mensen zien het echt als een kans om een droom waar te maken, om een oude hobby opnieuw leven in te blazen of om nieuwe mensen te leren kennen. Iedereen is razend enthousiast en kijkt met gezonde spanning uit naar de eerste repetitie.”

Iedereen kan muziek maken

Nieuw Talent Orkest is een concept dat ontstaan is in Friesland. In het hele land, en in het bijzonder in Limburg, is er veel belangstelling voor. De initiatiefnemers Guus Pieksma en Annewiep Bloem willen iedereen de kans geven om muziek te maken. Nieuw Talent Orkest is dé manier om dat zonder enige drempel, in groepsverband te leren. De muziekverenigingen stellen de instrumenten beschikbaar. Deelnemers kunnen kiezen uit een keur aan instrumenten: dwarsfluit, klarinet, bugel, trompet, bariton, trombone, alt- en tenorsaxofoon en verschillende soorten slagwerk. De muzikanten van de verenigingen ondersteunen tijdens de repetitie. De beproefde Nieuw Talent Orkest methode en een enthousiaste orkestleider doen de rest.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Talent Orkest op www.rickraakt.nl/nieuwtalentorkest.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie