‘The Break’ geopend: jongerencentrum op Het Kwadrant

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert 6 reacties 3 min. leestijd

Op Het Kwadrant is woensdag chill-ruimte ‘The Break’ geopend. Wethouder Michèle Ferrière, leerlinge Caitlin Damen en rector mevrouw Jacobs knipten een lintje door. Dat het jongerencentrum, zoals jongerenwerker Sem Douven van Punt Welzijn ‘The Break’ noemt, al een groot succes is blijkt direct na de opening. Veel leerlingen wandelen naar binnen om te chillen, te gamen of een potje op de air-hockey-tafel te spelen. De rector en wethouder Ferrière konden natuurlijk niet achterblijven.

Van douches naar chill-ruimte

De afgelopen maanden zijn de voormalige doucheruimtes op Het Kwadrant omgetoverd tot een hippe kleurige chill-ruimte. De leerlingen hebben volgens Sem Douven zelf mogen aangeven hoe deze eruit moest komen te zien en waar deze mee gevuld zou worden. Samen zijn ze aan de slag gegaan. Na veel slopen, schilderen en inrichten resulteerde dit in een multifunctionele ruimte.

Jongerenwerker

Tijdens de openingstijden van ‘The Break’ zal ook jongerenwerker Sem Douven van Punt Welzijn aanwezig zijn. Leerlingen kunnen hem over de meest uiteenlopen onderwerpen aanspreken en om advies vragen. “Er zijn leerlingen die een bijbaantje zoeken maar weten niet waar met deze speurtocht te beginnen, er zijn leerlingen die willen weten wat een cv is … de vragen kunnen enorm divers zijn”.

Signaleren

De aanwezigheid van Douven kan er ook voor zorgen dat problemen bij de jongeren in een vroeg stadium gesignaleerd worden. Wethouder Ferrière: “We zien dat er na de coronatijd jongeren, maar eigenlijk ook daarvoor al, zorgen zijn over het welbevinden van de jongeren. Iemand als Sem kan dan een luisterend oor bieden en waar nodig handelen”.

Andere scholen

De realisatie van ‘The Break’ is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van de gemeente Weert. Ferrière: “Wij willen heel graag investeren in de jeugd”. Op de vraag of ook andere Weerter scholen in aanmerking komen voor een bijdrage aan een eigen chill-plek: “Daar is zeker wel over te praten, wat mij betreft”.

Openingstijden

‘The Break’ is iedere maandag en woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. Beide dagen zal jongerenwerker Sem Douven aanwezig zijn.

In deze video nemen we een kijkje bij ‘The Break’. Ook vertelt Caitlin Damen, leerlinge van Het Kwadrant, welke bijdrage ze geleverd heeft aan de chill-ruimte: https://youtu.be/M4uCHIrU8XE.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties