Tweede succesvolle editie van de CFC-graveltocht

Foto via: Stichting Cycle for Charity

Op zaterdag 18 maart vond de tweede editie plaats van de succesvolle graveltocht van Cycle for Charity (CFC) uit Stramproy. Meer dan 115 deelnemers hebben genoten van een mooie tocht over diverse zand- en grindpaden door bossen en een gevarieerd landschap, voornamelijk in België.

Het weer was, op een enkele regenbui na, zeer aangenaam. De route viel in de smaak bij de deelnemers en bij de goed uitgeruste pauzeplek konden de reserves worden aangevuld. Deelnemers hadden de keuze tussen 25, 50, 75 of 100 kilometer.

Bij aankomst in Stramproy konden fietsers bij Bistro Tredici genieten van een lekker speciaal biertje. Vervolgens konden zij napraten en de dag bespreken tijdens het eten van een hamburger bij de MaroyBar.

Opbrengst naar goed doel

Als organisatie zijn ze verheugd over de opkomst en het enthousiasme van de deelnemers. Dit jaar en volgend jaar gaat de opbrengst van onze acties naar Leefbaar Stramproy. Het was mooi om te zien dat een groep van tien personen namens deze stichting ook deelnam aan de tocht en nee, zij gingen niet rechtstreeks naar Bistro Tredici. De organisatie was blij met de deelname van handbikers Pieter en Katja. Samen hebben zij namens de St. Maartenskliniek deelgenomen en 50 kilometer afgelegd op een alternatieve route.

Naast het feit dat de opbrengst van de komende twee jaar naar Leefbaar Stramproy gaat, heeft Cycle for Charity ook een bedrag van € 500 beschikbaar gesteld aan Pieter Kwaspen om een deel van de kosten te financieren die hij binnenkort gaat maken om de alpencols te gaan trotseren.

Dank aan sponsoren

CFC willen alle deelnemers en de sponsors (Bakkerij Snijders, Jumbo, Wecoat, BistroTredici, de MaroyBar, Bakker Racing Products) hartelijk bedanken voor hun deelname. Wellicht zien ze elkaar weer tijdens de 100 Mijl van Stramproy, die plaatsvindt op zaterdag 17 juni.

Benieuwd naar de foto’s? Je kan ze bekijken via deze link: https://www.flickr.com/photos/cycleforcharity/albums.