Koppelkoers tijdens jubileumweekend CFC en Maroy Bar

Word jij de sprintkampioen van Stramproy?

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Cycle for Charity

Meer dan 40 jaar geleden was het een jaarlijks hoogtepunt in Stramproy: de wielervierdaagse (en soms zelfs zesdaagse) in ‘De Zaal’. Het hele dorp kwam bijeen in de gemeenschapszaal om deel te nemen aan of te kijken naar dit spectaculaire wielerevenement.

Deelnemers fietsten binnen op rollerbankfietsen en probeerden de wijzers op een grote klok zo snel mogelijk rond te trappen. Toeschouwers konden hierdoor goed volgen wie er op kop lag. De spanning bleef vaak tot de laatste seconde behouden.

Teams van bedrijven, verenigingen en vriendengroepen streden fanatiek tegen elkaar, vaak herkenbaar aan hun opvallende kleding. Premies voor het winnen van een ronde of de eindoverwinning zorgden voor extra motivatie en competitie.

Herbeleef deze traditie

Op zaterdag 8 juni herleeft deze traditie bij de Maroy Bar met een koppelkoers, mede georganiseerd door Cycle for Charity. Dit weekend viert ook de Maroy Bar haar 10-jarig jubileum.

Net als vroeger hoopt de organisatie op een grote opkomst van bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en families om deze historische sfeer opnieuw te beleven. De wedstrijd start om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur, waarna de sprintkampioenen van Stramproy bekend zullen zijn. De hoofdprijs voor de winnaars is een “vaat beer”.

Naast de hoofdprijs zijn er ook prachtige prijzen voor de podiumplaatsen en voor enkele winnaars van een ronde. Er zullen diverse eetkraampjes aanwezig zijn en dj’s Michel en Borderline zorgen voor muzikale ondersteuning.

Inschrijven voor de koppelkoers kan tot uiterlijk 1 juni via www.cycleforcharity.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie