Urban team DéDé Dance promoveert naar hoogste categorie danswedstrijd

Algemeen Nederweert Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

Afgelopen zondag 19 maart sleepten de vijf Démoteams van DéDé Dance vijf maal een prijs binnen tijdens de danswedstrijd Shell We Dance Event in ‘Theater De Schalm’ in Veldhoven.

Danseressen uit Weert en Nederweert

Aan deze danswedstrijd deden zo’n honderd dansgroepen mee die het tegen elkaar opnamen in verschillende categorieën. Onder toeziend oog van een deskundige jury werden alle groepen beoordeeld op o.a. choreografie, techniek en presentatie. In het team DMC dansten ook de Nederweertse Daphne Smits en Weertse Elin Kasper mee.

Bijzondere prestaties

Vier teams van DéDé Dance namen deel in de categorie Freestyle. Zij wisten alle vier als beste van hun leeftijdscategorie te eindigen. Daarnaast deed er voor het tweede jaar een team mee in de categorie Hiphop/Streetdance. Dit team bleek in deze categorie bovengemiddeld en promoveerde naar het volgende en daarmee hoogste niveau binnen de Shell We Dance competitie. In dit team, D-Revolution, danst ook de Weertse Elin Kasper.

DéDé Dance

Voor de zomervakantie vonden de jaarlijkse audities plaats voor de nieuwe samenstelling van de vijf Démoteams van DéDé Dance. Honderden leerlingen deden hieraan mee en uiteindelijk bleven er vijf groepen in verschillende leeftijdscategorieën over. De leerlingen komen allemaal uit de verschillende locaties van DéDé Dance en trainen vanaf september wekelijks samen tijdens de speciale Démoteam-trainingen. Er is zelfs een trainingsweekend geweest om het hoogst haalbare eruit te krijgen.

Wil je meer info over DéDé Dance of de Démoteams? Kijk dan op www.dededance.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie