Mannen BAL komen net te kort tegen Liège Basket

Foto door Tessa van Gameren

In een wedstrijd met hoge intensiteit deden de mannen van BAL zaterdagavond niet onder voor het op papier sterkere Liège Basket. Het team van coach Redanko Varagic speelde een goede wedstrijd maar verloor uiteindelijk door te veel balverlies.

Sterke start

Het eerste kwart leek voor de mannen van BAL, maar in de buzzer schoot Luik een driepunter vanaf de middenlijn raak waardoor dit kwart eindigde in een stand van 19-20.

BAL begon sterk aan het tweede kwart en nam een voorsprong van tien punten: 32-22. Door een aantal keer onnodig balverlies kwam Luik net voor rust toch weer aan de leiding: 37-38.

Eindsprint

Na rust was het Luik dat uitliep en BAL dat vervolgens weer terugkwam en in het laatste kwart weer op voorsprong kwam. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 79-75 en leek er een verrassing aan te komen. Helaas duurde de wedstrijd net te lang en was het Luik die via een eindsprint van 3 tegen 13 aan het langste eind trok: 82-88.

Revelinio Tholel was namens Weert de topscorer. Hij was goed voor 25 punten, waaronder 6 driepunters.

Volgende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd is op dinsdag 28 maart. Dan is Brussel de tegenstander in Sporthal Boshoven. Kaarten zijn hier te koop: https://balimburg.stager.nl/web/tickets.