150 lopers aan koude start IJzeren Man Volksloop

Plaats een reactie

Op zondag 2 april vond alweer de vierde HEMA IJzeren Man Volksloop van 2023 plaats. Aan de start stonden ruim honderdvijftig lopers, waaronder veertig jeugdigen. Het was deze zondag wat kouder, maar ondanks de scherpe wind werd er op alle afstanden genoten. Het bleef droog en het parcours bleek na alle regen van de afgelopen week niet eens zo drassig te zijn. Een meevaller!

Jubilarissen

Ook waren er weer een aantal jubilarissen. Allereerst twee bijzondere lopers bij de jeugd. De 6-jarige Robin Bakker deed voor de tiende keer mee en de 11-jarige Koen Verheijen liep zijn vijftigste loop. Dat iemand vijftig keer meedoet komt vaker voor, maar niet gauw op deze jonge leeftijd! Vijftig keer meedoen betekent al vijf jaar nagenoeg elke loop aanwezig zijn; zeker met de vervallen lopen uit de coronaperiode is dit een prachtige prestatie.

Bij de senioren was Peter van Stiphout voor de tiende keer van de partij en vierde Sander Bouten zijn honderdste deelname. De organisatie feliciteerde alle jubilarissen met hun prestaties en overhandigde hen een mooi aandenken.

Jeugdcompetitie

Opvallend is dat er voor het eerst in jaren aanzienlijk meer jeugdigen deelnemen aan de volksloop. Dit komt onder andere door de jeugdcompetitie. Op de 1.3, 2.5 en 4.0 kilometer lopen jeugdige deelnemers (jonger dan 16 jaar) in de maanden maart, april, mei, juni, september en oktober een competitie. Bij elke loop kunnen zij punten verdienen. Na afloop van de competitie zijn er prijzen voor de nummer één, twee en drie van elke categorie.

Meeste progressie

Voor de senioren werd op 2 april gestart met de competitie ‘meeste progressie’. Lopers op de 4.0, 6.0, 7.5, 12.0 en 15.5 kilometer kunnen gedurende de maanden april, mei, september en oktober laten zien hoeveel progressie zij boeken. De lopers die de meeste progressie boeken op hun afstand, vallen in de prijzen.

Prijzen

Niet gewonnen, maar wel vaak deelgenomen? Ook dan maak je kans op een mooie prijs. Lopers die in 2023 acht keer deelnemen dingen mee naar een E-bike, beschikbaar gesteld door Bikkel-Fietsservice Weert. Al is en blijft de mooiste prijs van regelmatig deelnemen aan de loop natuurlijk het verbeteren van je eigen conditie.

De volgende HEMA IJzeren Man Volksloop staat gepland voor zondag 7 mei. Vanaf dinsdag 4 april kun je hiervoor inschrijven via www.inschrijven.nl. Kijk voor meer informatie op https://avweert.nl/algemeen/hema-ijml/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie