34 leerlingen van basisschool Aan de Bron krijgen diploma Junior Energiecoach

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Leerlingen van groep 5 van basisschool Aan de Bron zijn vanaf nu Junior Energiecoach. De afgelopen weken hebben zij in de klas en thuis op een speelse manier geleerd om energie te besparen. 

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in huis en hoeveel energie kost dat? Deze vragen kunnen de leerlingen vanaf nu beantwoorden. Met Junior Energiecoach hebben zij én hun ouders geleerd dat energie besparen makkelijk én leuk is. 

Al jong aan de slag 

Wethouder Duurzaamheid en Energie Lizbeth Steinbach: “Het enthousiasme van deze leerlingen is aanstekelijk. Ik vind het geweldig dat zij zich al op jonge leeftijd inzetten voor ons klimaat. In Weert kijken we volop naar mogelijkheden om energie te besparen. Iedereen kan een steentje bijdragen. Daarom roep ik alle scholen en scoutinggroepen op om de volgende keer ook mee te doen met de Junior Energiecoach!” 

Junior Energiecoach is een van de acties van de gemeente Weert om inwoners te helpen met het besparen van energie en het verduurzamen van onze gemeente. Daarmee zijn we samen op weg naar een energieneutraal en duurzaam Weert.

Leerlingen en juf aan het woord

Benieuwd naar de ervaringen en tips van de leerlingen en de juf van basisschool Aan de Bron? Bekijk de video: https://youtu.be/wa9e21oPUu0

Als school of scoutinggroep meedoen aan Junior Energiecoach

In oktober start een nieuwe ronde van Junior Energiecoach. Basisscholen en scoutinggroepen in de gemeente Weert kunnen meedoen. Informeer bij Maurice de Leeuw van gemeente Weert naar de mogelijkheden via [email protected]. Ook kun je kijken op de website www.juniorenergiecoach.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie