Bakwagen naast politiebureau onderzocht

De brandweer en politie hebben zaterdagochtend rond 5.30 uur onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in een bestelbus die naast het politiebureau geparkeerd stond.

De politie had de bakwagen in beslag genomen en vroeg de hulp van een Officier van Dienst Brandweer en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen om te controleren of er mogelijk nog chemische vloeistoffen in het voertuig aanwezig waren.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen nam monsters in de laadruimte van de bakwagen en er werd gemeten of er bijvoorbeeld zuren in de laadruimte hadden gestaan. De politie doorzocht tegelijkertijd de bestuurderscabine en inspecteerde de zij- en onderkant op de mogelijke aanwezigheid van verdachte sporen.

Over de resultaten van kan de politie geen mededelingen doen in verband met het lopende onderzoek. De mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in de bus kan erop duiden dat de bus mogelijk is gebruikt voor het transport van goederen ten behoeve van de productie van synthetische drugs.