Doe mee met SOS kinderen en emoties

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via: Depositphotos (HayDmitriy)

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. De medewerkers van Punt Welzijn van Opgroeien 0-12 jaar bieden ondersteuning op verschillende manieren. Zo kun je bij hen terecht voor vragen rondom de opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Je vindt hen met diverse projecten in de kinderopvang en basisscholen in de gemeente Weert.

SOS kinderen en emoties

Eén van de projecten die wordt georganiseerd is ‘SOS kinderen en emoties’. Iedereen krijgt in het leven te maken met blije, boze, bedroefde en bange momenten. Jij als ouder/opvoeder, maar ook kinderen. Kinderen moeten echter nog leren hoe zij met deze emoties omgaan. Tijdens de driedelige workshop ‘SOS kinderen en emoties’ leer je als ouder om te gaan met deze emoties. Zo leer je de emoties herkennen, benoemen, accepteren en uiten.

Met behulp van verschillende activiteiten, spellen en voorlezen krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw kind. Daarnaast staat de visie van ‘SOS kinderen en emoties’ centraal: “Opvoeden is ruimte geven aan emoties, en grenzen geven aan gedrag”.

Binnenkort starten er nieuwe cursussen. De data hiervan zijn:

  • 9, 16 en 23 mei
  • 10, 24 mei en 7 juni
  • 9, 16 en 23 juni

Hierbij zijn alle ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd welkom. De workshops vinden plaats bij Punt Welzijn, Beekstraat 54, Weert. Deelname is gratis.

Wil je meer weten of aanmelden voor de workshop? Klik dan op de volgende link: Bekijk onze activiteiten – Punt Welzijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie