Expositie ‘Van vlas tot linnen’ bij Eynderhoof gestart

Nederweert-Eind – Afgelopen dinsdag 4 april, twee dagen na de opening van het nieuwe seizoen van Eynderhoof, brachten leerlingen van basisschool ‘De Tweesprong’ uit Nederweert-Eind een bezoek aan het openluchtmuseum. Dit in verband met het project ‘van vlas tot linnen’ waarin de school en het museum nauw gaan samenwerken. De kinderen kregen een rondleiding door de enthousiaste vrijwilligers, werden voorgelicht over het leven in deze peelstreek van vroeger en bekeken linnen objecten zoals kleding, lakens, tafellakens, schorten en handdoeken.

Zaaien en oogsten

Bij de touwslager werden (hoe kan het ook anders?) touwen gemaakt en na uitgebreide informatie over het proces van vlasplant tot linnen mochten de kinderen lijnzaad zaaien in een potje dat mee naar huis mocht. Aan het einde van de middag was iedereen bovendien druk in de weer met het zaaien van lijnzaad op een van de akkers van Eynderhoof om geduldig af te kunnen wachten welke vlasplant uiteindelijk de grootste zal worden.

Van vlas tot linnen

Het project ‘van vlas tot linnen’ is totstandgekomen middels een samenwerking tussen openluchtmuseum de Locht, museum de Kantfabriek, openluchtmuseum Eynderhoof en de provincie Limburg. De expositie is te bezichtigen in de Gooikamer, de Woonkeuken en de Slaapkamer van Liberte Gon, de boerderij waar ook de Herberg in gevestigd is.

Openingstijden

Openluchtmuseum Eynderhoof is geopend op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur.

Meer informatie over openingstijden, entreeprijzen en achtergrondinformatie van Eynderhoof is te vinden op de website van het museum.