Jubileumfeest 500 jaar kapel en 75 jaar kerk op Laar

Algemeen Laar & Hushoven Weert Reageer 2 min. leestijd

Op 6 en 7 mei 2023 worden het 500-jarig bestaan van de kapel en het 75-jarig bestaan van de kerk op Laar gevierd. Hiervoor worden alle mensen die een binding hebben met het dorp opgeroepen. Iedereen die er opgegroeid, gedoopt of getrouwd is. De feestelijkheden spelen zich af rondom de kerk en de kapel en zijn bedoeld voor alle inwoners en oud-inwoners van Laar. Een feest van herkenning, hernieuwde kennismakingen, oude verhalen ophalen en misschien zelfs nieuwe verhalen maken. Help jij mee om de oud-inwoners hiervan in kennis te stellen?

Zaterdag 6 mei

Op zaterdag 6 mei wordt er om 19.00 uur een symposium gehouden Bee-j Bertje, waar een drietal sprekers de historie van kerk en kapel, de schans, de heiligen Hieronymus en Antonius waarnaar de kerk is vernoemd en de lagere school op de Laarderweg de revue laten passeren.

Tijdens de pauze volgt een optreden van de van oorsprong Laarder Streetsingers en aansluitend kan er onder het genot van een drankje en een hapje lekker bijgepraat worden met dorpsgenoten van vroeger.

Zondag 7 mei

De heilige mis van zondag 7 mei om 11.00 uur wordt opgeluisterd door Zangvereniging Laar. Aansluitend vindt er een lunch plaats met broodjes, koffie en vlaai voor alle kerkgangers. Daarna wordt er feestgevierd met muziek en koetsen die af- en aanrijden tussen de kerk en de kapel.

In de kapel wordt namelijk een film vertoond over de historie van de kapel en de kerk. Na deze vertoning kunnen de gasten met de paardenkoets terugkeren naar het feest op de schans. Om te eten, te drinken en bij te praten met vroegere dorpsgenoten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie