Onduidelijkheid over afvalscheiding in duobak

Algemeen 8 reacties 2 min. leestijd

Update – Inwoners van Weert worden geadviseerd om hun afval te blijven scheiden in hun duobakken. Dit antwoord komt na een commissievergadering waarin de vraag naar voren kwam of het scheiden van afval nog wel zinvol is, aangezien de vuilniswagens van Van Kaathoven de gehele inhoud van de afvalcontainer in één keer lijken te legen en de afvalstromen niet worden gescheiden.

De gemeente heeft in een antwoordbrief aan de raads- en commissieleden laten weten dat de scheiding van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en restafval sinds 2021 stabiel is gebleven, na een lichte stijging ten gunste van GFT-afval. Uit de maandelijkse overzichten van afvalverwerker Attero blijkt dat het scheiden van afval in Weert nog steeds van toepassing is.

Weertenaren wordt dan ook verzocht om hun afval te blijven scheiden in de duobakken. Het gescheiden inzamelen van afval zorgt voor een efficiënte en duurzame verwerking van het afval. Door het scheiden van afval kan GFT-afval worden omgezet in compost, terwijl het restafval op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Recent werd er nog gratis compost uitgedeeld op de Milieustraat.

Met het antwoord hoopt de gemeente duidelijkheid te hebben verschaft over de vraag of het scheiden van afval nog zinvol is in Weert. Dus, ja blijf je afval scheiden.

Update: tekst toegevoegd: Blijf je afval scheiden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
8 reacties