Koningsdagactiviteiten in de gemeente Cranendonck

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 5 min. leestijd
Fotograaf: Marjon Besteman via Pixabay

Cranendonck – Op Koningsdag, donderdag 27 april 2023, worden er in de gemeente Cranendonck verschillende activiteiten georganiseerd in de verschillende dorpen. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die in Budel, Gastel, Maarheeze en Soerendonk plaatsvinden.

Budel

In Budel worden er op de Markt en het Capucijnerplein van 9.00 tot 16.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er een vrijmarkt waar jong en oud spullen kunnen verkopen en kunnen bezoekers genieten van een aantal leuke activiteiten die door het Oranje Comité Budel worden georganiseerd.

Daarnaast wordt er bij café City Bar een paintball-terrein aangelegd, waar je onder begeleiding en tegen betaling kunt proberen om jouw doel te raken. Wil je liever zien hoe het er professioneel aan toe gaat? Dan kun je kijken naar de demonstratie die er wordt gegeven.

Ook worden er door Oki en Doki prachtige balloncreaties gemaakt voor de kleintjes en kunnen kinderen samen met kinderatelier Doedels armbandjes maken of kroontjes versieren. Omstreeks 13.00 uur worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekendgemaakt en aansluitend start de Koninklijke Race, waarvoor je je gratis kunt inschrijven en leuke prijzen kunt winnen.

Maarheeze

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends is er een vrijmarkt en vinden er sport- en spelactiviteiten plaats op Sportpark De Romrijten in Maarheeze. Kinderen kunnen zich verkleden en maken kans op een prijs voor het leukst verklede kind.

Vanaf 13.30 uur is het feest in Muziekhuis Maarheeze, waar de jeugd spelletjes kan spelen en gebruik kan maken van het springkussen. Daarnaast staan er o.a. TikTok-dansen op het programma en komen coverband Revisited en Club Obscuro optreden. Bij Ons Lieske gaat de deur om 11.00 uur open en vanaf 19.30 uur wordt er live-muziek gespeeld.

Gastel

Op en rond Gemeenschapshuis De Schaapskooi wordt Koningsdag gevierd in Gastel. Tussen 12.30 en 14.00 uur is er een lunch beschikbaar voor slechts 7,50 euro per persoon. Aanmelding is vereist voor de lunch. Klik op deze link voor het formulier.

Vanaf 14.00 uur is er een parcours met versierde fietsen en vanaf 15.00 uur kunnen jong en oud deelnemen aan de Gastelse Quiz. Om 17.00 uur wordt er feest gevierd en is er een frietwagen aanwezig. Kinderen kunnen genieten van spelletjes en springkussens.

Soerendonk

Koningsdag in Soerendonk begint traditiegetrouw met de aubade, waarbij alle deelnemers om 10.30 uur op het schoolplein bij elkaar komen. Om 10.45 uur zet de feestelijke optocht zich in beweging, die langs de route van de Van Schaiklaan, Heuvel, Kruisstraat, Schuttebeemd, St. Jansweg, Dorpsstraat en Den Donck loopt. Langs de route wordt het zeer gewaardeerd als mensen de vlag uithangen.

Na de optocht neemt wethouder Hennie Driessen de hulde in ontvangst en kunnen de aanwezigen genieten van mooie voordrachten van De kids van Zurrik.

Vanaf 13.30 uur worden er gratis spelletjes georganiseerd voor alle kinderen op verschillende locaties, afhankelijk van de leeftijdsgroep. Na afloop komen alle kinderen om 15.30 uur weer terug achter Den Donck en sluiten we gezamenlijk af met het jubileumnummer. Vanaf 16.00 uur gaat de fancy fair van start, waarbij je kunt deelnemen aan verschillende attracties en spellen.

Voor de volwassenen wordt er om 13.30 uur het jaarlijkse Jeu de boules toernooi georganiseerd, waarbij in drietallen gestreden wordt om de felbegeerde trofee. Opgeven kan via [email protected] of op Koningsdag zelf.

Als klap op de vuurpijl is er dit jaar nog een extra feestelijk tintje aan Koningsdag in Soerendonk. Ter ere van het 50-jarig jubileum van Stichting Jeugdcomité Soerendonk is er de hele dag door extra vermaak, waaronder een mega spider luchtkussen voor de kinderen en een gezellig bandje (2ND Hand Band) voor de ouders.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie