Michelinster voor Restaurant Flavours

Foto via MICHELIN Guide

Het restaurant Flavours in Weert heeft een bijzondere prestatie geleverd. Dat bleek tijdens de uitreiking van de Michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het restaurant heeft namelijk voor het eerst een Michelinster in ontvangst mogen nemen.

De eigenaar en chefkok Ron Lemmens en zijn vrouw Lindsay waren aanwezig bij de uitreiking en waren zichtbaar trots en emotioneel toen de bekendmaking werd gedaan.

Flavours heeft in het verleden al meerdere bekroningen ontvangen, zoals een Bib Gourmand in de jaren 2016 tot en met 2020 en een vermelding in de Lekker500 en Gault&Millau gids. De Michelinster is echter een kroon op het werk van de eigenaar en zijn team.

Lemmens sprak tijdens de uitreiking dat het doel was om deze prestigieuze onderscheiding te behalen. De overwinning is extra bijzonder voor Lemmens, omdat hij en Lindsay in 2019 hun zoon hadden verloren aan een hersenbloeding. Met het behalen van de Michelinster heeft het restaurant Flavours in Weert een mijlpaal bereikt die voor Lemmens en zijn vrouw een emotionele betekenis heeft.

Het restaurant is al jaren een geliefde plek voor fijnproevers en liefhebbers van gastronomie. Met het winnen van de Michelinster heeft Flavours zijn positie als culinaire hotspot in de regio verder versterkt.

Bekijk de uitreiking terug via Youtube: https://www.youtube.com/live/bKrD1zwa0A0?feature=share&t=2549