Steunpunt Meer- en Hoogbegaafdheid Weert e.o. officieel geopend

Afgelopen woensdag was het feest in Swartbroek. Het Steunpunt Meer- en Hoogbegaafdheid Weert en omgeving werd daar officieel geopend.

Vanaf het schooljaar 2022/2023 werken het Samenwerkingsverband Primair onderwijs Weert en omstreken samen aan een gemeenschappelijke aanpak voor de ondersteuning van hun Meer- en Hoogbegaafde (MHB) leerlingen.

Het Steunpunt MHB is een plek waar scholen terecht kunnen met vragen over het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen. Het Steunpunt is gevestigd op de Basisschool Swartbroek. Een onderdeel van het Steunpunt is BreinZijn, de voormalige bovenschoolse plusklas. Daarnaast biedt het team van specialisten ondersteuning aan leerkrachten en individuele leerlingen op scholen.

De leerlingen van BreinZijn openden het Steunpunt op spectaculaire wijze door tegelijkertijd ballonnen te laten knappen. Er werd genoten van gebak en fanatiek gespeeld om als eerste uit de escaperoom te ontsnappen. Tijdens de rest van de ochtend speelden de leerlingen hun spellen en fonkelnieuwe smartgames.

’s Middags stond er voor alle leerkrachten en geïnteresseerden een workshop op de planning waarbij veel nieuwe informatie gedeeld werd over begaafdheid in combinatie met autisme. Na afloop was er voor iedereen gelegenheid om na te praten onder het genot van hapjes en drankjes.