Rook onder de motorkap van auto op afrit A2 bij Ittervoort

Ittervoort – Op maandagmiddag rond 16:35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een voertuigbrand op de afrit A2 bij Ittervoort.

Het bleek te gaan om een auto die al op de A2 in de richting van Weert naar Maastricht begon te ‘stotteren’. De bestuurder nam de afslag, maar de auto viel uit en kon nog net opnieuw gestart worden om de afrit af te rijden. Echter, voor de verkeerslichten bij de Napoleonsweg (N273) viel de auto stil en er kwam rook onder de motorkap vandaan.

De brandweer werd onmiddellijk gebeld en kwam ter plaatse om te helpen. Ze hebben enkele rokende onderdelen geblust om erger te voorkomen. Gelukkig kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf en is de auto door een berger afgesleept.

Het incident zorgde voor enige vertraging op de N273 en op de A2-afrit bij Ittervoort. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch mankement.