Ambassadeur van Letland op bezoek in Weert

De Ambassadeur van Letland in Nederland H.E. Aiga Liepina bezocht afgelopen vrijdag Weert en Geleen tijdens haar eerste officiele bezoek aan Limburg. Sinds 2020 is het Consulaat van Letland gevestigd in Weert vertegenwoordigd door Honorair Consul en Weerter ondernemer Emile Bruschinski.

Op het programma stonden een ontmoeting met burgemeester Vlecken van de gemeente Weert, een bezoek aan het klooster van de zusters Birgittinessen en een uitgebreid kennismakingsprogramma aan de Chemelot Brightlands Material Centre te Geleen.

Op de Chemelot campus werd Ambassadeur Liepina vergezeld door een vertegenwoordiging van vooraanstaande Letse bedrijven en instituten, waaronder het Institute of Solid State Physics van de Universiteit van Letland en het in Rotterdam gevestigde Letse bedrijf TerraWaste. De focus ligt op wederzijdse samenwerking om innovatieve oplossingen voor duurzaam en circulair gebruik van materialen te ontwikkelen.