Schutterij Sint Petrus uit Kelpen-Oler viert 100-jarig bestaan

Kelpen-Oler – Update – Schutterij Sint Petrus uit Kelpen-Oler bestaat 100 jaar. Met een grote feesttent midden in het dorp, twee schuttersfeesten en Høken met de Heino’s kan niemand er omheen, het is feest!

Vrijdag 12 mei, Høken met de Heino’s!

Als je aan Kelpen-Oler denkt, dan denk je aan Normaal, de befaamde band uit de Achterhoek die jarenlang de hoofdact was op de kermis bij De Smeed. Vervlogen tijden herleven vanavond met Høken met de Heino’s. Deze oerend harde band vind je terug op festivals zoals de Zwarte Cross, maar reist voor deze keer naar het zuiden. Koop je kaartjes op www.sint-petrus.nl, want dit mag je niet missen!

Zondag 14 mei, Bondsschuttersfeest

100 jaar schutterij, dat is niet niks. Het jubileumfeest start om 12:30 uur met marswedstrijden en de beoordelingen van o.a. de koningsparen, waarna om 13:45 uur de officiële opening plaatsvindt. Hang de vlag uit, want om 14:00 uur trekt de optocht met maar liefst 23 schutterijen door de straten. Bij terugkomst op de schutterswei kijk je je ogen uit bij diverse wedstrijden en natuurlijk het windbuksschieten. De band From USA zorgt voor de gezelligheid en ondertussen wordt geschoten op de ‘’bölkes’’ en kun je genieten van diverse wedstrijden op de wei.

Zondag 21 mei, Dekenaal Schuttersfeest

Dekenaal Roermond en Thorn vieren feest, en samen heb je dan meteen een groot spektakel! Om 13:30 uur start de optocht en maakt haar ronde door het dorp. Net zoals vorige week is het defilé in de buurt van de kerk. De tent staat er niet alleen voor de schutters, maar er is ook aan het publiek gedacht. Voor een flinke pot bier en een goede band is gezorgd. The Bibsy Boys zorgen de hele middag voor feest in de tent!

Update: Programmawijziging toegepast.