Stadsgidsen Weert presenteren nieuw programma voor seizoen 2023

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanaf 5 april bieden de stadsgidsen van Weert enkele nieuwe programmaonderdelen aan. Het programma omvat nu de ‘Nijenborgh-Aldenborgh’-wandeling, de ‘Lichtenberg’-wandeling en een nieuwe, herziene editie van het ‘Centrumwandeling’-boekje.

‘Nijenborgh-Aldenborgh’-wandeling

De ‘Nijenborgh-Aldenborgh’-wandeling voert de wandelaar langs het kasteelpark Nijenborgh, waar in de voormalige voorhof en tussengracht bouwkundig en archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden. De stadsgidsen besteden tijdens de wandeling aandacht aan de geschiedenis van de van Hornedynastie en de opgravingen. De wandeling eindigt bij de Aldenborgh, het huidige Franciscanenklooster, waar wandelaars worden geconfronteerd met enkele bijzondere historische verrassingen.

‘Lichtenberg’-wandeling

De ‘Lichtenberg’-wandeling gaat over het rijksmonument Lichtenberg, waar vroeger het Bisschoppelijk College was gevestigd. De school is jaren geleden afgebroken, maar de Boosten (gym)zalen en het openluchttheater de Lichtenberg (2200 toeschouwers) en de Mariakapel zijn bewaard gebleven. De stadsgidsen leggen uit waarom dit complex zo bijzonder en waardevol is en bespreken de toekomstplannen voor de Lichtenberg.

Nieuwe editie gids ‘Centrumwandeling’

De derde, herziene editie van het ‘Centrumwandeling’-boekje is nu verkrijgbaar voor €6 bij de Bruna aan de Markt, Primera op Moesel en Museum W.

Het boekje is geredigeerd en geactualiseerd door stadsgids Harrie Mennen en biedt een duidelijke routebeschrijving langs alle bijzondere gebouwen, beelden, pleinen en straten van de compacte historische binnenstad van Weert, inclusief extra aandacht voor het geheel verbouwde en nieuw ingerichte Museum W en het kasteelpark Nijenborgh.

Meer informatie

Voor het totale aanbod aan wandelingen en activiteiten: www.stadsgidsenweert.nl

Voor de social media kijk op:

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie