Steunpunt Landschapsbeheer adviseert Herenboeren Land van Weert

Plaats een reactie

Herenboeren Land van Weert zet zich al enige jaren in voor de kwaliteit van natuur en landschap op en rond de boerderij Altweert. Steunpunt Landschapsbeheer, het nieuwe platform van Stichting het Limburgs Landschap, gaat de Herenboeren nu ondersteunen bij het beheer en onderhoud van het groen. Daartoe ondertekenden beide partijen zaterdag 8 april een samenwerkingsovereenkomst. Herenboeren Land van Weert is daarmee een van de eerste organisaties die gebruik gaat maken van dit nieuwe steunpunt.

Steunpunt Landschapsbeheer

Het Steunpunt Landschapsbeheer biedt vrijwilligers adviezen en cursussen aan. De kennis van het steunpunt wordt op de boerderij heel praktisch ingezet, bijvoorbeeld bij het snoeien van de hoogstamfruitbomen en het onderhoud van bloemenweides.

Help bij meten biodiversiteit

De Herenboeren gaan ook meten of de biodiversiteit op de boerderij toeneemt. Aan de hand van een monitoringsplan gaan vijf werkgroepen aan de slag met het volgen van insecten, vlinders, vogels, paddenstoelen en regenwormen. Iedereen kan zich aanmelden voor deze werkgroepen; je hoeft geen lid te zijn van de coöperatie Herenboeren Land van Weert. Interesse? Stuur een mail naar [email protected].

Pilotonderzoek

Verder heeft Herenboeren Nederland zich aangesloten bij Rise, een monitoringssysteem van de Universiteit van Bern. Herenboeren Land van Weert is een van drie herenboerderijen in Nederland die als pilot aan het onderzoek deelneemt. 

Rondleiding

Heb je interesse in de natuur op de boerderij? Meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding: https://landvanweert.herenboeren.nl/rondleidingen/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie