Storing telefonisch netwerk Vodafone: zo bereik je 112

Foto via Depositphotos (blackzheep)

Klanten van Vodafone die vanochtend met hun mobiele telefoon iemand proberen te bereiken, kunnen dat het beste via een app doen. De provider kampt namelijk met een storing in het telefonische netwerk.

Bellen

Een deel van de klanten ondervindt hierdoor mogelijk problemen met bellen, zo meldt Vodafone zelf via een liveblog. De oorzaak is inmiddels gevonden en er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Totdat het netwerk weer volledig functioneert adviseert de provider te bellen via diensten zoals Whatsapp en FaceTime.

112

Heb je met spoed hulp nodig en heb je problemen met mobiel bellen via Vodafone, gebruik dan een vaste telefoonlijn, zoek iemand met een andere provider of gebruik de 112NL app om te chatten met de meldkamer. Dat adviseert de Veiligheidsregio Limburg-Noord via Twitter.