Waarschuwing om reekalfjes te beschermen

Algemeen Weert 3 reacties 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (artush)

Vanaf het vroege voorjaar tot middenin de zomer worden reekalfjes en andere jonge dieren geboren. Ter bescherming van deze dieren wordt aan wandelaars gevraagd op de paden te blijven en honden aangelijnd te houden.

Verstoten reekalfjes

Als je als wandelaar in deze periode de natuur intrekt, kun je wel eens op zo’n reekalfje stoten. Het jonge dier ligt dan helemaal alleen doodstil in het gras of het struikgewas, maar zijn of haar waakzame moeder is doorgaans vlakbij om haar kalfje te zogen. Het is dan ook belangrijk de dieren met rust te laten en vooral niet aan te raken. Ieder jaar worden er kalfjes verstoten door hun moeder nadat ze zijn verstoord of aangeraakt door mensen.

Loslopende honden

Ook loslopende honden kunnen problemen veroorzaken. In deze periode zijn reeën en andere dieren extra actief. Dit maakt de kans groter om deze dieren tegen te komen. Regelmatig worden er reeën aangevallen of zelfs doodgebeten door honden. Ook raken de dieren vaak in paniek, met als gevolg dat ze verongelukken op een drukke weg of in een afrastering.

Wilde zwijnen

Naast reeën leven er ook veel wilde zwijnen in de bosgebieden van Weert. Zij hebben momenteel biggen. De moeders van deze biggen, zeugen, treden zeer beschermend op, wat kan leiden tot vervelende situaties voor mens en dier. Kortom: blijf op de paden en houd honden aangelijnd, voor ieders bestwil.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties