Leerlingen OBS De Graswinkel op excursie bij grondboring

Leerlingen van OBS De Graswinkel hebben deze week een bezoek gebracht aan een bouwplaats waar momenteel gewerkt wordt aan de aanleg van een nieuwe riolering via ondergrondse boring. Dit gaf de leerlingen de mogelijkheid om te leren over grond-, weg- en waterbouw.

Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van groep 1 en 2, waarbij Ben Schols, de omgevingsmanager van combinatie Samen duurzaam Moesel, als leraar fungeerde. Samen met andere collega’s hebben zij gebruik gemaakt van een beeldverhaal genaamd “Waar ga je heen drol?” om op een scherm uit te leggen waar het riool voor dient.

De leerlingen konden ook het panoramadek beklimmen om veilig in het diepe gat te kijken waar de gesloten grondboring plaatsvindt. De leerlingen waren erg geïnteresseerd en kregen na afloop een tas met kleine cadeautjes, waaronder een toepasselijke “appelboor”.

Ouders kunnen vandaag leuke verhalen verwachten van hun kinderen over wat ze hebben geleerd tijdens het bezoek aan de bouwplaats.