Weert Totaal Festival gaat niet door

10 reacties

Het Weert Totaal Festival dat zou plaatsvinden op Hemelvaartsdag kan niet doorgaan vanwege beperkte politiecapaciteit, dat meldt de organisatie.

De groei van het evenement vereist meer politie-inzet en die capaciteit is er niet vanwege de voetbalwedstrijd in Kerkrade en de vakantieperiode. Het voorstel om het festival kleiner te maken of professionele beveiliging in te huren is afgewezen.

Aangezien er extra politie-inzet gewenst is bij de voetbalwedstrijd in Kerkrade tussen Roda JC en Willem II, een dag na WTF en het een vakantieperiode is, zijn er onvoldoende agenten beschikbaar voor het festival in Weert. Het advies van politie Weert om het festival niet door te laten gaan is overgenomen door de burgemeester.

“De vooraanmelding van het evenement is door de organisatie gedaan op 5 juni 2022 en de aanvraag evenementenvergunning is ingediend op 12 februari 2023, beiden binnen de geldende richtlijnen. Het voorstel om het festival kleiner te maken of professionele beveiliging op kosten van de organisatie in te zetten is afgewezen. Verder overleg was helaas niet mogelijk kregen we te horen”, aldus de organisatie.

Een nieuwe datum voor het evenement is wel bespreekbaar en dat wordt overwogen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties