Zeevershofronde in Hunsel op Hemelvaartsdag

Algemeen Leudal Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (jazavac)

Hunsel – Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei aanstaande, wordt de Zeevershofronde georganiseerd in Hunsel.

Traditie opgepakt

In een ver verleden werd door de vrijwilligers en oprichters van Speeltuin Zeevershof al een in de wijde omgeving befaamde wielerkoers georganiseerd. Bij het opruimen vonden de huidige vrijwilligers van de speeltuin nog spulletjes terug die herinneren aan de koersen uit deze periode. Zo werd het idee geboren om dit initiatief nieuw leven in te blazen. Inmiddels is de traditie opnieuw opgepakt door de vrijwilligers van Speeltuin Zeevershof en de lokale informele wielrenclub ‘De Nate Zieëm’. Met heel veel enthousiasme is de club nu druk bezig met de voorbereidingen van de tweede editie.

Voor ieder wat wils

Zo hebben ze al enkele prachtige routes uitgezet voor de racefiets met keuze uit afstanden van 80 en 120 kilometer. Ook voor de recreatieve fietser op de stadsfiets of e-bike zijn er routes uitgezet, met afstanden 30 en 50 km. Speciaal voor gezinnen met kinderen worden er ludieke activiteiten georganiseerd in de speeltuin.

De ‘pastuuers van de Borebroeloft’ zijn aanwezig om de fiets op ludieke wijze in te zegenen voor een veilige rit. Na afloop wordt het fietsevenement gezellig afgesloten op het terras van de speeltuin.

Praktische informatie

Inschrijven en starten met de routes van 80 of 120 km is mogelijk tussen 8.00 en 10.00 uur. Voor de afstanden van 30 en 50 km is dit tussen 10.00 en 14.00 uur. De inschrijfkosten bedragen € 5,- per persoon.

Speeltuin Zeevershof is gelegen aan de Jacobusstraat 16 in Hunsel, naast de kerk. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein of het parkeerterrein van de voormalige voetbalvelden aan de Kallestraat.

Inschrijven kan via https://forms.gle/j4R6vs14LaF14B6KA. Ga voor meer informatie naar de Facebook-pagina van Speeltuin Zeevershof.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie