Bricktopia Nederweert: Ontdek de Wereld van LEGO met Dutchbricks

Plaats een reactie

Nederweert – Op zaterdag 13 en zondag 14 mei organiseert Dutchbricks voor de derde keer de tentoonstelling ‘Bricktopia Nederweert’. Hier zijn weer bouwwerken van de leden te bewonderen. Eén van de leden heeft het kasteel van Weert op minifig schaal nagebouwd.

Zoek de minifig

Nieuw dit jaar is de wedstrijd ‘Zoek de minifig’. Zoek aan de hand van een formulier alle minifigs die bij de bouwwerken zijn verstopt. Als je ze allemaal gevonden hebt, maak je kans op een leuke prijs. Het formulier is aan de kassa verkrijgbaar voor € 1,-.

Machinefabriek ETF bij Bricktopia

De Nederweerter machinefabriek ETF produceert onder de naam Ride Systems de voertuigen die in de LEGO Discovery Centra in de diverse attracties rondrijden. Eén van deze voertuigen is te zien op de tentoonstelling. Ben je nieuwsgierig? Grijp deze unieke kans en kom kijken.

Blökske Um

Net zoals vorig jaar kan ook dit jaar weer een leuke combinatie gemaakt worden: bezoek Bricktopia én loop een Blökske Um. Deze LEGO-route voert je dwars door het centrum van Nederweert. In de etalages van deelnemende winkels staan bouwwerken gemaakt door inwoners van alle leeftijden uit de gemeente Nederweert. Ze zijn geheel gratis te bewonderen van 29 april tot en met 14 mei. 

Dutchbricks als RLUG

Dutchbricks is een Limburgse club van mensen die het bouwen met en/of verzamelen van LEGO als hobby hebben. Deze vereniging timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Dit heeft hen bepaald geen windeieren gelegd. Niet alleen is het ledenaantal gestegen, ook zijn zij sinds 1 januari 2023 een door LEGO erkende vereniging: de zogenaamde RLUG (Recognized LEGO Users Group). Om deze status te krijgen moet je aan veel (strenge) eisen voldoen. Met deze status kunnen de leden echter profiteren van diverse extraatjes vanuit LEGO Denemarken. Zo is er de LUGBULK, waarmee de leden één keer per jaar hun voorraad steentjes tegen een gereduceerd tarief kunnen uitbreiden. Ook zijn er AFOL-dagen. Op deze dagen mogen de leden winkelen met extra korting in de diverse LEGO-stores in binnen- en buitenland. Daarnaast kan de club rekenen op extra ondersteuning bij diverse evenementen. 

Voor meer informatie over Dutchbricks en Bricktopia kun je terecht op www.dutchbricks.com, Facebook en Instagram. Ook tijdens de tentoonstelling beantwoorden het bestuur en de leden graag je vragen. 

Praktische informatie

  • Data: zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023
  • Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: De Pinnenhof, Kapelaniestraat 4 in Nederweert
  • Kaartjes zijn vooraf te bestellen via www.dutchbricks.com/evenementen (<3 jaar gratis, 4-12 jaar €2,00, 12+ jaar €2,50) of ter plekke aan de kassa te koop (<3 jaar gratis, 4-12 jaar €2,50, 12+ jaar €3,00).

De club doneert elk jaar € 0,50 per betalende bezoeker van de tentoonstellingen aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie