Acties bij distributiecentra Albert Heijn beëindigd

Algemeen Economie Weert Winkelen Reageer 1 min. leestijd

Albert Heijn en de vakbonden FNV en CNV gaan weer met elkaar om tafel over de nieuwe Albert Heijn Logistiek cao. De vakbonden beëindigen vandaag de acties bij de distributiecentra.

Ze gaan nu samen met alle medewerkers aan de slag om de Albert Heijn winkels weer goed te bevoorraden zodat al de klanten weer hun boodschappen bij hen kunnen doen zoals ze dat gewend zijn. Dit zal enkele dagen duren en kan verschillen per regio en per winkel. Bij de winkels van Albert Heijn Heerschap waren de gevolgen ook merkbaar, maar niet zo ernstig als elders in Nederland.

Verbeterd bod

Albert Heijn heeft een verbeterd bod uitgebracht dat de basis vormt voor het overleg. Naast een loonsverhoging van 10% bij een looptijd van één jaar blijven de huidige arbeidsvoorwaarden voor bestaande en nieuwe collega’s in stand. Voor de roosters van uitzendkrachten gaat Albert Heijn een aantal afspraken maken met de uitzendbureaus. Gedurende de looptijd van de cao neemt het aantal vaste banen met 100 FTE toe. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie