Bomenlezing: ‘Bomen zoeken vriendjes’

Foto via: Stichting Groen Weert

Stichting Groen Weert organiseert op dinsdag 16 mei 2023 een bomenlezing in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. De lezing zal worden gegeven door Louis Slabbers en zal de bezoekers meenemen op een wandeling door de lange geschiedenis van bomen.

Tijdens de lezing zal er aandacht worden besteed aan verschillende onderwerpen, zoals de ontwikkeling van bomen na het laatste ijstijdperk, de evolutie van bomen van lagere planten naar hogere planten en het ontstaan van de eerste opvallend bloeiende boom. Ook zal Carl von Linné worden besproken als grondlegger van de moderne systematiek en nomenclatuur van bomen.

Verder zal er aandacht worden besteed aan de functie en levenstoewijding van de Taxusfamilie, de oudste nog levende exemplaren van bomen en het gevecht van de Iep tegen de schimmelziekte. Tot slot zal er gekeken worden naar de grote groep inheemse bomen van Nederland, zoals de linde, es, esdoorn, paardenkastanje, robinia, wilgen, elzen, walnoten en platanen.

De lezing begint om 19:30 uur en de inloop is vanaf 19:00 uur. De entree bedraagt €2,50 per persoon en dit is inclusief een consumptie. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis en herkomst van bomen en de invloed van bomen op de mens.