Bibliocenter en Museum W treden toe tot organisatie Cultureel Lint

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd
Bestuur en werkgroep Cultureel Lint

Zondag 25 juni a.s. vindt de twaalfde editie plaats van hét gratis cultuurfestival van Weert, het Cultureel Lint. Waar de organisatie voorheen gevormd werd door RICK, de Bosuil en Munttheater, zijn de instellingen verheugd te kunnen melden dat ook Bibliocenter en Museum W zich vanaf komende editie aansluiten. Zo wordt het organisatorisch draagvlak nog meer versterkt.

Een nog breder aanbod

Dat cultuur leeft in Weert blijkt maar weer nu de vijf professionele culturele instellingen de handen ineenslaan. Met de toevoeging van Bibliocenter aan het bestuur en Museum W als meewerkend partner, wordt ook een nog breder aanbod gewaarborgd. Naast muziek, theater en dans komt er nu nog meer ruimte voor beeldende kunst, erfgoed en literatuur. Een verrijking van het aanbod en een uitdaging voor de lokale makers om zich ook te presenteren op dit gratis podium van de stad.

Twaalfde editie Cultureel Lint

Cultureel Lint is sinds 2011 hét gratis culturele evenement in de regio Weert. Tijdens het evenement trakteren professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek met allerlei korte, gratis voorstellingen op een kleurrijk palet van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en dans. Alle activiteiten bevinden zich op loopafstand op diverse binnen- en buitenlocaties in het centrum van Weert. Afgelopen jaar genoten maar liefst 15.000 bezoekers, jong en oud, van deze gratis culturele middag op 29 verschillende podia in de stad.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie