FC Oda G-voetbal toernooi in beeld

Op Hemelvaartsdag vond er op de sportvelden van FC Oda een G-voetbaltoernooi plaats voor spelers met een beperking. Het evenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd, trok maar liefst 52 clubs en zo’n 700 voetballers naar sportpark Boshoven. Ook burgemeester Vlecken en wethouder Van den Heuvel waren aanwezig om de sporters aan te moedigen.

Het internationale toernooi verwelkomde teams uit België en Duitsland. Alle deelnemende teams streden om prachtige trofeeën, en elk van de spelers ontving een aandenken ter herinnering aan hun deelname aan het FC Oda-toernooi.

De clubs werden uitgenodigd om deel te nemen aan een van de verschillende klassen: A, B en C klasse senioren, evenals een jeugdklasse. In deze klassen werd er gespeeld op velden van 50 x 60 meter (half speelveld) met doelen van 5 meter breed en 2 meter hoog. Elk team bestond uit 1 doelman en 7 veldspelers, waarbij doorlopend en onbeperkt kon worden gewisseld.

Net als voorgaande jaren ontving elke deelnemer een heerlijk lunchpakket. Dankzij de steun van sponsors waren er geen kosten verbonden aan de deelname. Het toernooi was een groot succes en zorgde voor een geweldige dag vol sportiviteit en plezier voor alle deelnemers en toeschouwers.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel