Capella Sine Vinculis verzorgt Choral Evensong in Paterskerk

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Op zondag 4 juni zal Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij een Choral Evensong verzorgen in de Paterskerk op de Biest in Weert.

Choral Evensong

De Choral Evensong is een gezongen avonddienst uit de traditie van de Anglicaanse kerk. Op zondag 4 juni om 17.00 uur zal er muziek klinken van onder andere Smith, Byrd en Tchaikovsky. Deze muziek is speciaal uitgekozen ter gelegenheid van Drievuldigheidszondag.

De leden van Capella Sine Vinculis zingen de psalm in zogenaamde chant: een manier van vierstemmig reciteren met een koor. Net zoals in alle getijdendiensten heeft de psalm, naast de lezingen en gebeden, een centrale plaats in de choral evensong. Voor deze dienst zullen het psalm 93 en 150 zijn. Het koor zingt ze op chants van Archer en Stanford.

Dienst

De dienst zal worden voorgegaan door Gerard Heesterbeek ofm en Jeanne Giesbers. De toegang is gratis, maar tijdens de collecte aan het einde van de dienst kun je wel een vrijwillige bijdrage doen ter bestrijding van de kosten. Na afloop van de dienst is er de gelegenheid om samen met het koor het glas te heffen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie