Gemeente gaat verkeerssituatie bij IKC Leuken bespreken

Algemeen Politiek Weert 4 reacties 2 min. leestijd

De PvdA Weert heeft onlangs een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders om aandacht te vragen voor de onveilige verkeerssituatie rondom het Integraal Kindcentrum (IKC) Leuken. In de brief benadrukte de partij de zorgen van ouders en omwonenden over de verkeersveiligheid in de omgeving van de school.

Geen problemen bekend

In een antwoordbrief heeft het college van burgemeester en wethouders gereageerd op de vragen en opmerkingen van de PvdA Weert. Het college erkent op de hoogte te zijn van de huidige verkeerssituatie, maar stelt dat er geen concrete problemen bekend zijn die directe ingrijpende maatregelen vereisen. Volgens het college zijn er geen signalen ontvangen die wijzen op verkeersproblemen bij IKC Leuken.

Borden geplaatst

De PvdA had gevraagd welke acties het college tot nu toe heeft ondernomen om de problematiek aan te pakken. Het college antwoordde dat er in 2021 een ronde langs alle scholen is gemaakt om uniforme verkeersmaatregelen te implementeren. Bij IKC Leuken zijn destijds aanvullende verkeersborden geplaatst, zoals parkeerverbodsborden, schoolzoneborden en markeringen, om de verkeersdeelnemers duidelijk te maken wat er van hen wordt verwacht. Het college benadrukte dat handhaving van de verkeerssituatie als laatste stap kan worden overwogen nadat de school ouders heeft aangesproken op eventueel foutief of ongepast gedrag.

Bespreken met de school

De PvdA vroeg tevens of het college op korte termijn van plan is om de problematiek aan te pakken, indien zij nog geen actie hebben ondernomen. Het college antwoordde dat zij de situatie, zoals geschetst in de brief van de PvdA, niet erkennen. Daarom zijn er op dit moment geen aanvullende maatregelen gepland. Het college zal echter wel contact opnemen met de school om de situatie te bespreken.

Lees de antwoordbrief: https://iwdg.nl/3OLm9lR (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
4 reacties