De regenboogvlaggen wapperen in Weert

26 reacties

Voor het stadhuis van Weert wappert het hele jaar door de Regenboogvlag als symbool van inclusiviteit en diversiteit.

Vandaag, op 17 mei, heeft Weert tien extra regenboogvlaggen gehesen ter ere van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Deze kleurrijke vlaggen zullen te bewonderen zijn tot en met zondag 21 mei.

De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie wordt wereldwijd jaarlijks op 17 mei gevierd. In Weert heeft deze dag een speciale betekenis, omdat de stad ervoor kiest om de regenboogvlaggen het hele jaar door te laten wapperen. Op deze manier wil Weert een boodschap van acceptatie en inclusie uitdragen naar alle inwoners en bezoekers van de stad.

De kleurrijke vlaggen werden gehesen door wethouder Michèle Ferrière, B·Sassy, enkele scholieren van de Widdonckschool, Rim Beckers en Punt Welzijn. De tien extra regenboogvlaggen zijn op prominente locaties in de stad gehangen, waaronder de Nieuwe Markt, Van Berlostraat, Museum W en het Bassin. Hierdoor kunnen alle inwoners en bezoekers van Weert genieten van het kleurrijke symbool van diversiteit en acceptatie.

Regenboogpad

B-Sassy en Rim Beckers gaan op zaterdag 20 mei van 10.30 uur tot 14.30 uur een Regenboogpad van mensen vormen aan het Sint Raphaëlpad. Iedereen is welkom om mee te doen, want iedereen is uniek en iedereen bewandelt een eigen pad. Dat wordt gevierd door de voeten in verf te dompelen en je eigen ‘pad’ te bewandelen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
26 reacties