Gerichte actie tegen “zeer jonge jongeren” die voor overlast zorgen in centrum

112 Algemeen Weert 5 reacties 1 min. leestijd
Archieffoto WdG - Handhaving en politie in centrum Weert

Update – De gemeente Weert gaat een gerichte actie ondernemen tegen een klein groepje jongeren dat al enige tijd voor opvallend veel overlast zorgt in de binnenstad. Volgens gemeenteraadslid Goubet (Weert Lokaal) gaat het om “zeer jonge jongeren” die ondernemers belasten met hun wangedrag.

Tijdens de commissievergadering afgelopen dinsdag in het stadhuis deelde raadslid Goubet zijn zorgen over de situatie. Hij had gesprekken gevoerd met verschillende ondernemers die klaagden over de overlast. Het raadslid bracht ook zijn eigen ervaring ter sprake, waarbij hij op afgelopen zondag getuige was van een incident bij een bekende hamburgerketen aan de Markt. “Daar vlogen de stoelen door de lucht op het terras”, aldus Goubet.

Het raadslid vroeg zich af of de handhavingsdiensten en de politie op de hoogte waren van de problematiek. In antwoord op deze vraag bevestigde burgemeester Vlecken dat het probleem bekend is bij de gemeente. “We hebben de jongeren al in beeld en daar gaan we een gerichte actie op uitzetten”, verklaarde de burgemeester.

Update: Kleine aanpassing in de tekst. Er vlogen geen stoelen door het restaurant, maar over het terras.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
5 reacties