Project Peelwachter in Ospel van start

Algemeen Nederweert Reageer 1 min. leestijd
Ron Wijen namens Bouwbedrijf Teng Wijen en Rian Schonkeren namens initiatiefnemer Kets-Maantje B.V.

Ospel – Begin april is het bestemmingsplan van Peelwachter onherroepelijk geworden en daarmee is de weg voor de gemeente Nederweert vrijgemaakt om deze week de omgevingsvergunning af te geven aan initiatiefnemer Kets-Maantje B.V. Het betreft een omgevingsvergunning voor de bouw van twintig levensloopbestendige huurwoningen, een beheerderswoning en een gezamenlijke ruimte.

Het plan ligt aan de oostelijke rand van de bebouwde kom Ospel, tussen de Meijelsedijk en de Plattepeeldijk. Voorheen lag hier een autosloperij die inmiddels is opgeruimd.

Bouwbord op locatie

Op de hoek van het bouwterrein wordt een bouwbord geplaatst om de plek goed kenbaar te maken. Hierop zijn prachtige visuals van de woningen te zien zijn en de slogan ‘Samen thuis in Ospel’. De slogan sluit aan bij de speerpunten van het plan: saamhorigheid, maatschappelijk participeren en ‘Noaberschap’. 

De huurwoningen geschikt voor zorg worden in een hofjesachtige setting gebouwd, met veel aandacht voor groen. Belangrijk is dat toekomstige bewoners iets voor elkaar willen betekenen door samen activiteiten op te zetten of elkaar te helpen. Wil je meer informatie of spreekt dit woonconcept je aan? Kijk dan op peelwachter.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie