Jan Linders verkoopt twee winkels in Leudal aan Heerschap Groep

Algemeen 4 reacties 3 min. leestijd

Jan Linders heeft haar winkels in Haelen en Roggel verkocht aan Heerschap Groep. Beide winkels zullen naar verwachting in de tweede helft van dit jaar worden overgedragen. Tot die tijd blijven de winkels open onder de vlag van Jan Linders. 

De twee winkels vallen binnen een gebied dat Albert Heijn eerder heeft toegewezen aan de franchiseorganisatie Heerschap Groep. Als gevolg hiervan is het voor Jan Linders niet mogelijk om deze winkels te openen onder de vlag van Albert Heijn. In Heerschap Groep is een nieuwe eigenaar gevonden. 

De winkel in Haelen zal worden omgebouwd tot Albert Heijn en Heerschap Groep wordt de nieuwe werkgever voor de winkelmedewerkers. Voor de winkel in Roggel gaat Heerschap Groep op zoek naar een nieuwe supermarktinvulling, om er zo voor te zorgen dat er in het dorp een supermarkt blijft. De medewerkers in deze winkel krijgen een passende functie in een andere Jan Linders-vestiging. De verkoop is onder voorbehoud van voltooiing van de voorgenomen samenwerking tussen Jan Linders en Albert Heijn. 

Heerschap Groep 

Heerschap Groep is een belangrijke franchisenemer van Albert Heijn in Limburg. Het familiebedrijf runt op dit moment zes Albert Heijn franchisewinkels in de regio Weert. Het Jan Linders filiaal in Haelen wordt de zevende Albert Heijn-winkel van Heerschap Groep in deze regio. 

Jan Linders verder als franchiseorganisatie 

Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn kondigden vorig jaar december aan een samenwerking aan te gaan, waarbij het familiebedrijf Jan Linders verder gaat als franchiseondernemer van Albert Heijn. Dit betekent dat Jan Linders eigenaar blijft van de winkels die zij gaat ombouwen naar de Albert Heijn-formule en ze zelfstandig blijft exploiteren. De medewerkers die werkzaam zijn in deze winkels, blijven in dienst bij Jan Linders. De winkels zullen naar verwachting voor het einde van dit jaar zijn omgebouwd tot Albert Heijn. Daarnaast neemt de nieuwe franchiseonderneming Jan Linders tien filialen van Albert Heijn over. Deze overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt. Jan Linders blijft met deze stap een krachtige speler in het zuiden van Nederland. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
4 reacties