Jean Lucas brengt nieuwe EP uit

Plaats een reactie

Weerter componist en pianist Jan Bunel brengt vandaag zijn nieuwe EP uit, genaamd: ‘Linen Dreams’. Zijn nieuwe werk bestaat uit een reeks van singles die de voorbijgaande maanden in samenwerking met ADA/Warner zijn uitgebracht.

De EP bestaat uit zeven neoklassieke pianostukken die getypeerd kunnen worden als romantisch, met een dromerige ondertoon. Liefde in combinatie met een gevoel van kwetsbaarheid vormen hierin de rode draad.

Na het succesvol uitbrengen van zijn eerste album in 2021 is Jan niet stil blijven zitten. “Na mijn eerste album heb ik mijn rijke muzikale inspiratie verder op papier gezet en dit heeft geresulteerd in verschillende nieuwe stukken, die qua gevoel sterk verschillen van mijn eerste album. Het is echt een nieuw hoofdstuk.” Hij heeft zichzelf herontdekt: “Ik ben veel inspiratie gaan halen uit meer ‘klassieke’ stukken als Satie of zelfs Rachmaninoff, maar dan lichter en met een neo-klassiek jasje.”

Het opnameproces van ‘Linen Dreams’ is in juni 2022 gestart in samenwerking met gerenommeerd producer Gijs van Klooster. Na aanvang is men direct gestart met het creëren van een nieuwe sound, die perfect gepaard gaat met de mooie fragiliteit van hoe de stukken geschreven en vervolgens ook ingespeeld zijn. 

“Veel van de stukken zijn opgenomen met de microfoons héél dicht bij de hamerkoppen en de toetsen van de piano. Op deze manier probeerden we de intimiteit en de warmte van sommige stukken beter te laten voelen bij de luisteraar. De erg oplettende luisteraar kan me zelfs horen ademen, of mijn nagels die per ongeluk tegen de toetsen aanstoten.”

Luister nu naar Linen Dreams via onderstaande link: https://jeanlucas.lnk.to/LinenDreams

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie