Weerter pianist ‘Jean Lucas’ brengt nieuwe single uit

Vrijdag 9 september brengt Weerter pianist Jan Bunel, onder de naam Jean Lucas, zijn nieuwste single uit, genaamd: ‘In Your Arms, I Feel Safe’.

Afgelopen jaar heeft Jan niet stilgezeten. “Na mijn eerste album heb ik mijn rijke muzikale inspiratie verder op papier gezet en dit heeft geresulteerd in verschillende nieuwe stukken, die qua gevoel sterk verschillen van mijn eerste album. Het is echt een nieuw hoofdstuk.” Hij heeft zichzelf herontdekt: “Ik ben veel inspiratie gaan halen uit meer ‘klassieke’ stukken als Satie of zelfs Rachmaninoff, maar dan wat lichter en met een neo-klassiek jasje.”

Waar de stukken op de 1e plaat als wat donkerder en zwaarder ervaren kunnen worden, zijn de nieuwe stukken veel luchtiger. De nieuwe stukken kunnen getypeerd worden als romantisch, met een dromerige ondertoon. Liefde in combinatie met een gevoel van kwetsbaarheid vormen de rode draad. Dit specifieke genre in de pianomuziek vroeg om een andere manier van componeren. Een uitdaging die hem veel inspiratie en voldoening heeft opgeleverd.

In juni is hij zodoende terug de studio in gedoken bij Gijs van Klooster, Edison winnaar producer, bekend van zijn werk met onder andere Joep Beving, en heeft hij zijn nieuwe stukken opgenomen. Vandaag is de eerste release, met nog velen die zullen volgen de komende maanden.

Op 21 oktober geeft Jan een nieuwe show in de Paterskerk in Weert. “Een nieuwe show, waarbij ik heel veel zin heb om mijn nieuwe stukken ten gehore te brengen aan het publiek. De show op een prachtige locatie in combinatie met een stralende lichtshow en nieuwe muzikale stukken zullen de show van vorig jaar overtreffen.‘’ 

Luister hier naar de nieuwste single: JeanLucas.lnk.to/IFAIFS

Tickets voor de show in de Paterskerk zijn beschikbaar via: www.eventix.shop/kew2fsxj.