Michael Maissan is dé TopDocent van Gilde Opleidingen in 2023

Algemeen Weert Reageer 4 min. leestijd
Foto via Gilde Opleidingen

De studenten van Gilde Opleidingen hebben een nieuwe TopDocent gekozen. En dat voor het vierde jaar op rij. Bij de verkiezing voor TopDocent nomineren én stemmen studenten op hun favoriete docent of instructeur die ze dagelijks uitdaagt, nieuwsgierig maakt naar het vak en echt naar ze luistert. Dit jaar is bbl-docent Michael Maissan uit Herten de winnaar en vandaag werd hij met slingers en taart ontvangen.  

Verrast in de les

In de les werd hij verrast door zijn studenten die vol lof over hem spraken: “Michael is een goede docent die ons kan uitdagen, motiveren en echt weet te raken. Hij is betrokken bij zijn studenten. Niet iedereen is hetzelfde en daar gaat Michael geweldig mee om. Zijn lessen zijn inhoudelijk sterk opgebouwd en hij bedenkt van alles om de lesstof interessant en relevant te houden. Hij is creatief en kan de vertaling van theorie naar praktijk goed maken.” 

Kroon op het werk

Michael was volledig overrompeld toen hij het versierde leslokaal binnenstapte. De nominatie had hem al verrast, maar dat hij de verkiezing TopDocent 2023 ook écht zou winnen had hij totaal niet verwacht: “Ik ben super verrast en het is een grote eer dat ik de titel TopDocent bij Gilde Opleidingen mag dragen. Ik was al blij met de nominatie en zeker ook met de motivatie van studenten waarom ik genomineerd was. Het is echt een kroon op mijn werk!” 

Docent in Weert

Michael startte in 2004 bij Gilde Opleidingen en inmiddels is hij 18 jaar ervaring rijker als docent. 15 jaar werkte hij op locatie Drakesteyn in Weert en 3 jaar geleden liet hij zich bijscholen en maakte hij de overstap naar docent voor de bbl-studenten van Gilde Opleidingen in Weert en Roermond. Dit tekent zijn passie, gedrevenheid en liefde voor het vak.

Een eer

Michaels studenten, de studentenraad, zijn collega’s en Patrick Tummers, lid College van Bestuur van Gilde Opleidingen, waren bij de uitreiking aanwezig. Ook TopDocent 2021 van Gilde Opleidingen, Ellen Smolenaars, was aanwezig om het stokje aan Michael over te dragen. “Het is een eer om tot TopDocent verkozen te worden omdat studenten daarin echt een stem hebben en het een teken is dat je het verschil maakt. Ik ken Michael van zijn tijd bij locatie Drakesteyn in Weert – waar ik momenteel ook werkzaam ben – en ik kan met zekerheid zeggen dat Michael een ontzettend goede docent is waar iedereen vol lof over spreekt. Zowel studenten als mededocenten vergeten zijn lessen nooit meer. Dus een en al complimenten voor Michael!”, aldus Ellen. Daarnaast ontving Michael nog veel meer felicitaties, een mooi boeket bloemen en een gouden speldje van Gilde Opleidingen.  

Trots

Teammanagers Anja Schoenmaekers en Thea Massen-Renneberg zijn supertrots op Michael: “Michael kwam in coronatijd bij het bbl-team. Een lastige tijd waarin hij er als docent meteen vol voor moest gaan. Michael is enorm gedreven en heeft oog voor wat de student nodig heeft. Hij is in staat om zowel in het vak als in zijn lessen een goede mix te vinden tussen vakkennis en regie bij de student”. De Hertenaar kan nu bekomen van de schrik en nagenieten van zijn overwinning. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie