Paard vast in prikkeldraad in Nederweert-Eind

Op zaterdagavond rond 19:45 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd voor een dier in nood aan de Visdijk in Nederweert-Eind. Een paard was vast komen te zitten in het prikkeldraad en had hulp nodig om bevrijd te worden.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat het paard gelukkig niet meer vastzat in het prikkeldraad. De brandweer hoefde echter niet meer in actie te komen. Het dier was echter wel geschrokken en had mogelijk lichte verwondingen opgelopen. Om deze reden werd het paard uit de wei gehaald en in een trailer geplaatst, zodat het verder onderzocht kon worden.

Het kostte de eigenaren van de paarden enige moeite om het paard in de trailer te krijgen, vanwege de schrik die nog in de benen zat. Uiteindelijk lukte het toch om het paard veilig te stellen en naar een veilige locatie te brengen.

De omheining van de wei waar het paard in stond, was beschadigd geraakt tijdens het incident. Dit wordt echter snel gerepareerd, omdat er nog meer paarden in de wei staan.