Lachen maar!

Foto via Depositphotos (lauralis)

Het is gratis, gezond én gezellig: lachen. Vandaag, op de Internationale Dag van de Lach, wordt stilgestaan bij het belang en de vele voordelen van lachen. Het leven is immers al serieus genoeg, maar elke lach maakt het een stukje lichter.

Waarom is lachen zo belangrijk?

Dat komt onder andere doordat je tijdens het lachen endorfine aanmaakt: een stofje dat kalmerend en pijnstillend werkt. Ook je ademhaling wordt positief beïnvloed tijdens het lachen, doordat je dieper ademhaalt. Het gevolg is dat je bloeddruk daalt en je bloedsomloop wordt bevorderd. Tegelijkertijd train je maar liefst 15 spieren in je gezicht. Hartstikke gezond dus, dat lachen!

Als kind doen we dat dan ook gemiddeld zo’n 300 tot 400 keer per dag, maar als volwassene lachen we nog maar zo’n 10 tot 15 keer op een dag. En dat terwijl lachen een uitstekende manier is om de dagelijkse sleur even te doorbreken.

Lachtips

Des te meer reden om regelmatig het lokale nieuws te checken, want ook in eigen regio valt zo nu en dan heel wat te lachen. Soms met een knipoog ; -) Mocht je zelf een lachwekkende situatie tegenkomen die nieuwswaardig is, vergeet dan ook zeker niet de redactie te tippen.

Wil je nog meer lachen? Bekijk dan eens grappige video’s of plaatjes, ga op zoek naar leuke moppen of probeer een lachmeditatie. En nog beter: deel je plezier! Nodig je vrienden of familieleden uit voor een gezellige activiteit en sla samen aan het lachen. “Gedeelde vreugd is dubbele vreugd!”