Slootjesdag bij De IJzeren Man in Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Op zondag 11 juni organiseert IVN Weert e.o. de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen kunnen dan samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij NMC De IJzeren Man in Weert. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoeken ze welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om hen daarbij te helpen.

Waterbewustzijn

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Misschien vind je wel een waterschorpioen of een staafwants. Welke andere dieren leven er nog meer in de sloot? Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. 

Bij het trefpunt NMC De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert worden om 10.00 uur en 11.30 uur de materialen uitgereikt die nodig zijn voor het onderzoek. Daarna gaan de kinderen onder begeleiding van een gids naar de schepplek en kunnen ze aan de slag.

Hun waarnemingen kunnen op een kaart ingevuld worden. Daarna kunnen ze thuis doorgegeven worden op de website van www.waterdiertjes.nl. Daarmee helpen kinderen mee aan kennis over de waterkwaliteit van slootjes. Ga naar www.ivn.nl/slootjesdagen voor meer informatie.

Praktische informatie

Wil je gratis deelnemen aan de Slootjesdag op 11 juni in Weert? Meld je dan vooraf per mail aan bij Toos Kunnen o.v.v. Slootjesdag. Vermeld bij je aanmelding je naam en het aantal personen dat deelneemt. Maak een keuze voor een van de twee tijdsblokken van 10.00 en 11.30 uur. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie. Aanmelden kan tot zaterdag 10 juni om 20.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie