Snel financiële hulp nodig? SUN Weert kan je misschien helpen

Plaats een reactie

Wie in acute financiële nood verkeert en geen beroep kan doen op regelingen vanuit het Rijk of de gemeente kan terecht bij de Stichting Urgente Noden. Ook Weert heeft een lokale afdeling van dit fonds. Voor een éénmalige bijdrage voor bijvoorbeeld medische kosten, borg voor een woning of studiekosten kun je terecht bij SUN Weert.

“Het leven is niet altijd eerlijk, niet iedereen krijgt dezelfde kansen en soms zijn er uitzichtloze situaties waar iemand zelf niet meer uitkomt. Het helpen van de medemens is een taak van ons allemaal. Daarom zetten wij ons graag in voor SUN Weert”; zo is te lezen op de website van de stichting. Sylvia Kuipers, bestuurslid van de stichting, en voorzitter Ger Verstegen vertellen ons graag meer over het werk van SUN Weert.

Binnen 24 uur

“We zien echt een enorme stijging van aanvragen voor een eenmalige gift”. Volgens de voorzitter komt dit onder andere door de hoge inflatie en de hoge energieprijzen. Mensen die op korte termijn hulp nodig hebben kunnen door SUN Weert geholpen worden. “In geval van nood kunnen wij binnen 24 uur een beslissing nemen en de gift uitkeren”.

Niet zelf aanvragen

Mensen die in financiële nood zitten kunnen niet zelf contact opnemen met SUN Weert. Noodhulp kan alleen aangevraagd worden door professionele hulpverleners. “Dat kan maatschappelijk werk, of Synthese (welzijnsorganisatie in Noord- en Midden-Limburg, red.) of een andere hulpverlener zijn”, aldus SUN Weert-voorzitter Ger Verstegen. De stichting verstrekt giften tussen de 100 en 750 euro. Maar in sommige gevallen kan hiervan afgeweken worden.

Eisen

Lang niet iedereen komt in aanmerking voor hulp van SUN Weert. Voorzitter Verstegen: “Als je bijvoorbeeld bij een andere instantie kunt aankloppen, zoals de gemeente”. Medebestuurslid Sylvia Kuipers vult aan: “Hulp moet ook perspectief bieden. Als er een paar maanden later weer eenzelfde probleem optreedt is dat duidelijk niet het geval.

Met dank aan

SUN Weert kan hulp bieden dankzij donateurs en de gemeente Weert. Deze laatste geeft geen geld voor acute financiële steun maar verstrekt het fonds subsidie waarmee het kantoor en de coördinator bekostigd kunnen worden. Deze laatste is overigens de enige die voor haar werk betaald wordt. Voor de rest werkt SUN Weert met alleen maar vrijwilligers. De donateurs helpen in de vorm van geld maar ook in de vorm van goederen of diensten.

Niet woonachtig in Weert

Meer informatie over de Stichting Urgente Noden is te vinden op de website van het fonds: www.sunweert.nl. Zo lees je er bijvoorbeeld waar je terecht kunt als je financiële noodhulp kunt gebruiken maar niet woonachtig bent in de gemeente Weert.

In deze video geeft voorzitter Verstegen een aantal voorbeelden waarbij de Stichting Urgente Noden Weert hulp heeft kunnen bieden: https://youtu.be/eCbpXrhpm2A.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie