Syntegon breidt haar locatie in Weert uit

Meer flexibiliteit en efficiënter energieverbruik.

Syntegon zet belangrijke stappen om zijn vestiging in Weert uit te breiden met een nieuw kantoorgebouw en extra productieruimte.

Het bedrijf investeert in nieuwe magazijn- en productiefaciliteiten met een totale oppervlakte van 4.000 vierkante meter, om de diverse productiestappen dichter bij elkaar te brengen en de logistiek te optimaliseren. Dit zal resulteren in de productie, assemblage, het testen en verzenden van verpakkingsmachines onder één dak.

Het doel van deze maatregelen is om de flexibiliteit wat betreft productie en arbeid te verhogen, en tegelijkertijd de algemene duurzaamheidsdoelstellingen van Syntegon te ondersteunen. De uitbreidingswerkzaamheden zijn medio maart 2023 gestart en zullen medio 2024 worden afgerond.

Modern en duurzaam

Volgens locatiemanager Leon van de Wiel zijn de belangrijkste drijfveren achter het project de efficiency van de processen, verlaging van de CO2-voetafdruk en een moderne werkomgeving. De investering zal ook de interactie met klanten verbeteren, aangezien het kantoorgebouw verbonden is met het bestaande Customer Experience and Innovation Center. Bovendien zal Syntegon zijn medewerkers een uitnodigende ruimte bieden die voldoet aan de moderne eisen, met glazen wanden, speciale ruimtes voor vergaderingen en koffielounges.

Syntegon heeft op dit moment in Weert drie gebouwen in gebruik, waarvan één bestemd is voor de mechanische productie, het Customer Experience and Innovation Center en kantoorruimtes in een tweede gebouw ondergebracht zijn, en een derde gebouw dient als unit voor de eindassemblage en magazijn. Het opnieuw ontwerpen van het gebouwgebruik en de afstanden verkorten was een focuspunt van het project, omdat de inrichting van het Syntegon-terrein in de loop der jaren een steeds grotere uitdaging werd.

Verlagen van CO2-voetafdruk

Syntegon streeft ernaar zijn CO2-voetafdruk in 2025 met 25 procent te verlagen ten opzichte van 2019. Het bedrijf heeft daarom ook geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, zoals LED-verlichting en warmteterugwinning. “Dankzij de nieuwe inrichting van het terrein kunnen we ons jaarlijkse gasverbruik potentieel met 60 procent verlagen. Dat zou bijdragen aan een jaarlijkse CO2-reductie van 240 ton,” legt Leon van de Wiel uit.